vineri, 30 aprilie 2021

Ghid de degustare a ginului: cum să devii un connossieur

 Vrei să devii un connossieur al ginului? 

Degustarea ginului are toate aceleași elemente ca și degustarea vinului. O combinație a simțurilor dă note diferite ginului.

Gustul ginului poate fi foarte diferit. Ginul este rareori băut simplu, cu toate acestea gustarea lui înainte de-al combina cu altceva este cea mai bună modalitate de a găsi un gin bun.

Fie că ești un novice sau un profesionist în degustarea ginului, sperăm să beneficiezi de acest ghid la îndemână despre cum să deguști ginul.

Alege-ți ginul

Primul pas este să-ți alegi ginul. Poți încerca câte o băutură pe rând sau poți invita câțiva prieteni și îi poți face pe fiecare să-și aducă ginul preferat și le puteți încerca împreună.

Îți recomandăm să păstrezi ginul la temperatura camerei înainte de degustare, deoarece gustul poate fi afectat dacă ginul este prea fierbinte sau prea rece.

Alege paharul corect

Este important să alegi paharul corect pentru gin, deoarece acesta poate schimba modul în care vei mirosi ginul.

Paharele pe care le poți folosi pentru a mirosi corect ginul sunt pahare mici de vin și pahare tip snifter. Acestea sunt, în general, preferabile paharelor de cocktail, deoarece îți permit să îți folosești pe deplin simțurile pentru a gusta ginul.

Toarnă-ți ginul

În continuare, toarnă ginul! Deși tentant, nu vărsa prea mult. Vrei să lași loc pentru ca aerul și aromele să circule prin pahar.

Unii oameni sugerează că un pahar cu picior este cel mai bun, pentru a preveni încălzirea ginului de la mâini.

Rotește paharul

Învârte ginul în pahar pentru a elibera aromele. Acest lucru va amesteca ginul cu oxigen și va aduce aromele de gin aproape de vârful paharului, unde îți va fi mai ușor să le detectezi.

Folosește-ți simțurile

Folosirea simțurilor este cel mai bun mod de a gusta ginul și va încorpora un amestec de miros și gust pentru a determina notele fiecărui gin.

Miros

Respiră adânc aroma ginului pentru a te asigura că capetele nervoase din partea de sus a nasului sunt inundate de parfumul ginului.

Gândește-te la ceea ce simți când miroși. Citrice? Condimente? Arome florale? Aceste parfumuri inițiale sunt numite notele de vârf și determină substanțele botanice dominante utilizate în gin.

Gust

Aici vine cea mai bună parte, gustarea ginului! Ia o mică înghițitură de gin și învârte-o în gură, permițând papilelor gustative să experimenteze pe deplin gusturile din interior.

Acordă atenție diferitelor gusturi. Este dulce, uscat? Poate că există un indiciu de condimente?

Lasă ginul să stea pe limbă și gândește-te cum se simte odată înghițit. Aromele se îmbină? Există un gust de după?

Amestecă ginul

Amestecă ginul fie cu apă, fie cu tonic, în funcție de cât de diluat vrei să îl faci. Gândește-te dacă amestecul a scos la iveală gusturi noi pentru gin sau dacă este de preferat simplu.

Fiecare gin este diferit și adesea va necesita o garnitură pentru ca adevărata aromă să fie apreciată.

Sperăm că acest ghid de degustare a ginului a fost de ajutor. Așadar, ce fel de gin îți place să bei și cum?